Den eller de som våger å bygge Moment kan vente seg opplevelser utenom det vanlige. Her får beboerne dramatisk nærkontakt med naturen og en følelse av å bo i tretoppene.

Bygget står godt ut fra terrenget og åpner for flott utsikt fra store vindusflater i alle rom. De skrå fagverkene/limtredragerne er ikke kledd inn på noen måte, og den synlige konstruksjonen gir bygningen både karakter og ekstraordinære romopplevelser. Et godt samspill mellom arkitektur og konstruksjon gir boligen et spennende uttrykk.

I tillegg til å være et hus som blir lagt merke til, er Moment også et svært praktisk og kompakt hus som egner seg godt for et par eller en liten familie.

Vindfanget er lyst og romslig, og leder til en korridor med bad/toalett og to soverom på den ene siden – mens på motsatt side er gangen inndelt i nisjer. Disse kan innredes for ulike aktiviteter; for eksempel kontor, en hyggelig lesekrok eller du kan rett og slett bare sitte å slappe av og nyte utsikten gjennom de store vinduene som går fra gulv til tak. Stuen og kjøkkenet er plassert i front mot utsikten. Herfra er det utgang til en overbygd terrasse – et spektakulært uterom litt utenom det vanlige.

Den delvis åpne stue-/kjøkkenløsningen og de to nisjene gjør dette til et allsidig og praktisk hus. Her kan familien være sammen selv om man gjør ulike ting.